Selecteer een pagina

HOW TO BUILD A MONUMENT (2021)

 

In de zomer van 2021 speelde de voorstelling HOW TO BUILD A MONUMENT (een flashmob performance op de Dam) van Theater DEGASTEN. Deze is hier terug te zien.

DEGASTEN NOMAD is een groep jongeren met verschillende nationaliteiten die samenwerken om voorstellingen te maken. DEGASTEN NOMAD is ontstaan ​​vanuit een integratie- en taalplatform genaamd BOOST in Amsterdam Oost in samenwerking met Theatergroep DEGASTEN.

Tomas is bij dit project betrokken als docent/maker en dramaturg.

 

DE NACHT (2021)

 

In het voorjaar van 2021 gingen zes jongeren in Amsterdam Noord in gesprek met ouderen uit de buurt over de geschiedenis van Noord ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor een korte film, soundscape, spoken word en een aantal (digitale) ontmoetingen en vragen.

We nodigen u uit online te dwalen door de website en instagram. Om te verdwalen, zelf op zoek te gaan naar een structuur of dat wat woekert en vreemd is juist te omarmen.

Tomas was bij dit project de maker.

Het zijn die verhalen die verborgen blijven, die stil blijven zitten in kledingkasten. Die zich in donkere nachten op donkere plekken verborgen houden. Die bang zijn voor wat het licht zal laten zien.

Tekst uit de digitale performance De Nacht

 

 HET GROTE STRAATBERAAD (2020)

 

Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee? Tijd voor een ongewone vergadering voor gewone mensen ontworpen door Karlijn Benthem. Tijdens Het Grote Straatberaad ga je in gesprek met je buren en kennissen over het klimaatvraagstuk en over welke toekomst je voor je ziet. Video’s, muziek en opdrachten helpen je op weg. Bekijk de uitkomsten op de website.

 

De uitkomst is een Straatverklaring, een actieplan voor jullie zelf, voor de overheid of voor het bedrijfsleven. Wij verzamelen de input van alle Straatberaden op deze website. Dit interactieve platform vormt uiteindelijk de eerste bottom-up Klimaatverklaring van Nederland, die we overhandigen aan de overheid.

 

Tomas was bij dit project betrokken als dramaturg.

 

CHAIN TO BE-LONG (2020)

 

Deze website is onderdeel van een performance. Meer dan 150 mensen ontvingen en verstuurden brieven naar onbekende buurtbewoners. Deze brieven verwezen door naar een website. Dit concept in ontwikkeld tijdens de COVID19 pandemie in het najaar van 2020. We voelden ons geïsoleerd en tegelijkertijd verbonden met de mensen uit onze buurt, van wie we vaak niet eens de naam kenden. Bekijk hier het hele project.

Tomas was dramaturg en maker bij dit project.