Selecteer een pagina

Tomas werkt als dramaturg en artistiek begeleider voor verschillende gezelschappen en theater- en dansmakers.

Hij is als dramaturg onderdeel van het artistiek team van RIGHTABOUTNOW INC., een interdisciplinair urban productiehuis. RIGHTABOUTNOW INC. produceert voorstellingen en events en biedt een platform aan makers en performers voor wie de grote stad hun arena is en hiphop een essentiële bron. Hier worden opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines – van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater gecoacht en ondersteund. Als ‘Centre for the Urban Arts’ in Amsterdam gelooft RIGHTABOUTNOW INC. in diversiteit als de basis voor artistieke innovatie en sociale ontwikkeling.

Daarnaast werkt Tomas als dramaturg voor verschillende participatieve kunstprojecten, zoals eerder van Theater DEGASTEN, ZID Theater en theater de Makkers. In deze projecten ligt de focus op de relatie tussen proces en voorstelling en de rol van de toeschouwer. Zoals bijvoorbeeld bij het project How to build a monument en We zwemmen nog.

Als coach ondersteunt hij makers in hun maakprocessen, onder andere voor RRReuring, en theaterstudenten bij hun stages en afstudeerproducties voor de opleiding Theater (PACT+) en de opleiding Theaterdocent (AHK). Voor de SCHUUR en Stadschouwburg Haarlem geeft Tomas inleidingen en nagesprekken rond het programma Dubbelspel.

Vanuit de overtuiging dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen geeft Tomas advies en ondersteuning aan culturele instellingen en middelbare en mbo-scholen over samenwerkingen en borging van cultuuronderwijs in hun curricula. Dit doet hij als als adviseur cultuureducatie vo en mbo voor Plein CHiernaast zit hij in het bestuur van IDEA (International Drama/Theatre and Education Association) als Director of Projects and Concept.

Eerder deed Tomas onderzoek naar het theater van de toekomst binnen het Practoraat Mediawijsheid, schreef hij een essay in opdracht van de Academie voor Theater en Dans over de toekomst van (fysieke) archieven binnen de podiumkunsten en was hij contextprogrammeur bij Afrovibes Performing Arts Festival.

Voor actuele projecten kun je zijn LinkedIn in de gaten houden.